Mitons per l'Èlia!

MITONS PER L'ÈLIA



  Feia temps que em demanava... Mama quan em faràs uns guants d'aquells que no tenen dits? Així que quan vaig acabar la meva última feina de ganxet, vaig començar a remenar les llanes que tenia per casa. Cosa que hauríem de fer tots/es de tant en tant per anar acabant les restes de llana d'altres projectes que anem fent. 
Vaig trobar una llana de base de color verd clar amb tocs de colors, em va semblar perfecta per aquest projecte, pels mitons de l'Èlia. 

Material:
- llana (no us puc dir la marca ni res, la tinc des de fa molt de temps i l'etiqueta...a saber on està). 
- Ganxet de 3mm. 

Punts:
- cadeneta (cad)
- mitja vareta o punt mig alt (PMA)
- mitja vareta o punt mig alt agafat per davant 
- mitja vareta o punt mig alt agafat per darrera
- punt ras (PR)
- punt baix (PB)

Patró:
1. Fer 34 cad. i unir l'última cad. i la primera amb un PR. 
2. Fer 2 cad de pujada i un PMA agafat per davant, 2 PMA agafats per darrera, 2PMA agafats per davant i continuar la seqüència fins acabar la volta. 
3-8. Fer el mateix que el pas 2. 
9-14. Fer 1PB a cada punt de la volta anterior. Aquí estaràs pujant el guant fins a l'alçada del dit polze. Pensa que aquest patró està fet a la mida de la mà de la meva filla, si tú el vols més gran hauras de fer més voltes o menys si el vols més petit. Recomano anar provant. 
15. Fer 5 augments durant la volta. Total: 39PB. 
16-17. Fer 1 PB durant tota la volta. 
18. Fer 4 augments durant la volta. Total: 43PB. 
19-32. fer 1PB durant total la volta. 
33. Fer 3PB 1augment i repetir aquesta seqüència durant tota la volta. Total: 55PB. 
34. Fer 34 PB ficar un marcador, fer 17PB i unir amb un PR en el PB on havies ficat el marcador. D'aquesta manera queden 2 forats, un petit que serà pel dit polze de 17PB i un de gran per la resta de dits de 38PB. 
Et recomano que provis el guant a la persona que l'ha de portar per tal de saber si li queda ben ajustat al dit polze i sobretot que no li apreti. Si li apretés hauries d'augmentar més. 
35-41. Al forat gran, el de tots els dits. Fer 1PB a cada punt. Total: 38PB.
42. Tancar amb 1PR i amagar el fil. 
43. Pots deixar el dit polze com està o el pots pujar una mica, depén de com t'agradi. En el cas de l'Èlia, ella el volia tal qual es va quedar. Si el voleu pujar només haureu d'agafar la llana i unir-la a la junta de les dos parts amb 1PR i començar a pujar les voltes amb PB fins l'alçada desitjada. 
I ja tindreu llestos els vostres mitons! Són ràpids i fàcils de fer. Animeu-vos i si els acabeu fent recordeu etiquetar-me a les vostres reds socials!
Instagram: @elmeuganxet     #elseusmitonsemg

 Hacía tiempo que me pedía... Mamá cuando me harás unos guantes de esos que no tienen dedos? Así que cuando acabé mi última faena de ganchillo, empecé a mirar las lanas que tenía por casa. Cosa que tendríamos que hacer todos/as de tanto en tanto para ir acabando los restos de lana de otros proyectos que vamos haciendo. 
Encontré una lana de base de color verde claro con toques de colores, me pareció perfecta para este proyecto, los mitones de Èlia. 

Material:
- lana (no os puedo decir la marca ni nada, la tengo desde hace mucho tiempo y la etiqueta... a saber donde está). 
- Ganchillo de 3mm. 

Puntos:
- cadeneta (cad)
- media vareta o punto medio alto (PMA)
media vareta o punto medio alto cogido por delante
media vareta o punto medio alto cogido por detrás
- punto raso (PR)
- punto bajo (PB)

Patrón:
1. Hacer 34 cad. y unir la última cad y la primera con un PR. 
2. Hacer 2 cad de subida y un PMA cogido por delante, 2 PMA cogido por detrás, 2PMA cogido por delante y continuar la secuencia hasta acabar la vuelta. 
3-8. Hacer lo mismo que en el paso 2. 
9-14. Hacer 1PB en cada punto de la vuelta anterior. Aquí estarás subiendo el guante hasta la altura del dedo pulgar. Piensa que este patrón está hecho a la medida de la mano de mi hija pequeña, si tú lo quieres más grande tendrás que hacer más vueltas, o menos si lo quieres más pequeño. Recomiendo ir probando. 
15. Hacer 5 aumentos durante la vuelta. Total: 39PB. 
16-17. Hacer 1 PB durante toda la vuelta. 
18. Hacer 4 aumentos durante la vuelta. Total: 43PB. 
19-32. Hacer 1PB durante la volta. 
33. Hacer 3PB 1aumento y repetir esta secuencia durante toda la vuelta. Total: 55PB. 
34. Hacer 34 PB poner un marcador, hacer 17PB y unir con un PR en el PB donde habías puesto el marcador. De esta manera quedan 2 agujeros, uno pequeño que será para el dedo pulgar de 17PB y uno de grande para el resto de dedos de 38PB. 
Te recomiendo que pruebes el guante a la persona que lo tiene que llevar para saber si le queda bien ajustado al dedo pulgar y sobretodo que no le apriete. Si le apretara tendrías que  aumentar más. 
35-41. En el agujero grande, el de todos los dedos. Hacer 1PB en cada punto. Total: 38PB.
42. Cerrar con 1PR y esconder el hilo. 
43. Puedes dejar el dedo pulgar como está o lo puedes subir un poco, depende de como te guste. En el caso de Èlia, ella lo quería tal cual, y así se quedó. Si queréis subir solo tendréis que coger la lana y unirla a la junta de las dos partes con 1PR y empezar a subir las vueltas con PB hasta la altura deseada. 
Y ya tendréis listos vuestros mitones! Son rápidos y fáciles de hacer. Animaros y si los hacéis recordar etiquetarme en vuestras redes sociales!
Instagram: @elmeuganxet     #elseusmitonsemg

Comentaris